2 Haziran 2009 Salı

Alice-Dellal elbise



Internette Alice-dellal in giydigi bu sefaf siyah elbiseyi dogumgunude giymek icin yapan siteyi gorunce guzel bir fikir oldugunu dusundugum icin sizlerle paylasmak istedim .Turkiye de giymesi cesaret gerektirsede daha kapali yada degisik modellerde yapilabilmesi tamamen yaratilicaga kalmis. Ben cok begendim yapmak isteyenler yada fikir almak isteyenler olursa burdan yapilisini tam olarak okuyabilirler.Gerekli malzemeler ;
  • seffaf tul elbise (biraz dikisten anlayan biri bunu kendide dikebilir ,yapan kisi American Apparel dan almis elbiseyi)
  • strec siyah kumas
  • sefaf dayanikli model cikarmak icin kagit
  • igne, iplik ,cetvel
  • straplez sutyen



Asagida yapim asamalari resimlerde gosterilmis.




Kisaca,

* Kaplanicak kismi belirlemek icin , cetvel ve straplez sutyen yardimiyla olculerinizi model kagidinizin ustune cizebilirsiniz.Kumasi ortadan ikiye katlayarak yaparsaniz iki tarafta orantili cikacaktir.

*Kagida cizdiginiz cizimi kumasin uzerine koyup kesin. Kestiginiz kumas parcasini dikis igneleri ile kumasin uzerine tutturun. Ustunuzde giyin ve tam olarak istenilen yerlerin kaplandigindan emin olun ve 1 cm dikis paylarini koymayi unutmayin=)

*Ayni parcadan arka karaf icinde kesin ve sefaf kumasin ustune diktinizmi elbiseniz hazir olucacak.

4 yorum:

  1. dediğine katılıyorum türkiyede giymek cesaret istesede çok hoş gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  2. Wow bencede cok güzel!! Ben bunu en iyisi ablama göstereyim, dikis islerinden ben hic birsey anlamiyorum maalesef! :)

    Nesli

    YanıtlaSil
  3. Be senin annenin de elinden gelir bu, hatta daha güzelini bile yapar! :))

    YanıtlaSil
  4. z fashion;bencede annem yapabilir =)ama ben giyemem,hem yakismaz hemde cesaretim yok o kadar=)

    YanıtlaSil